duminică, 31 ianuarie 2010

Reportaj la patinuar sau cum dragostea trece prin stomac

am fost la patinoar sa fac poze... si din pacate poze au iesit...
... dar hai sa mergem un pic in trecut, am dat bani pe aparat, pe obiective, pe ghiozdan... sa nu ma car cu ele in punga, am luat accesorii fel si chip... filtre...ce mai domne` cu cat ai mai multe cu atat esti mai fotograf decat fotografii care au o sapuniera de tot rasul.
la un moment dat vine si momentul in care primesti o tema si trebuie sa te incordezi din dslr si din obiective cat te tine... si am fost la patinuar... si am facut niste poze de tot cac... ma rog, nu erau prea bune... problema nu e asta, problema mare apare cand te mai uiti la tema altora si constati ca o colega de la tine din clasa... sa-i spunem Ana Maria Moldovan, adica mica fotografa scoate un mic G11 din buzunar si face niste po... nu, NU FACE POZE, de fapt face niste fotografii la patinuar (vezi linkul) de am zis ca arunc pe geam aparatul si obiectivele si accesoriile si ghiozdanul de nervi...si ma duc la un curs de mandala...
... intr-un final m-am decis, nu mai arunc nimic... mai bine invat sa folosesc ce am si intre timp mai dau bani si pe mancare... pt ca dupa cum se stie dragostea... chiar si cea pentru arta tot prin stomac trece.
POFTA BUNA SI BRAVO AVA!!!



29 comments:

Raluca I.A. spunea...

Nostima postare. Acelasi lucru l-am remarcat si eu cu aparatul meu NIKON D3000, fata de G11. M-am chinuit sa fac fotografii de noapte la patinoar. Nu a iesit nimic cand am fost cu grupul. A trebuit sa merg singura ieri - nu aveam deloc dispozitie, dar, la sfarsit, dupa un pahar de vin viert, adica a trebuit sa beau ca sa ma binedispun, am facut cateva fotografii fara blitz, la apus de soare. Voi incepe zilele acestea postarea, fotografie cu fotografie, a instantaneelor de la patinoar - mai mult de zi, decat de noapte. Dar, pentru ce am eu nevoie dupa obtinerea diplomei este bun si NIKON D 3000. La o viteza mai mica de 1/60 secunde imi tremura aparatul in mana de greu ce este. M-am cocosat carandu-l aproape in fiecare zi. Mi-ai facut pofta de branza de burduf in coaja de brad cu fotografiile tale Bogdane... Raluca Ioana Agasanu, http://ralucaagasanu.blogspot.com

catalina spunea...

n-or fi iesit pozele de la patinoar, da te poti specializa fara probleme pe poze la carnati si branza...imi lasa gura apa...

macar ai luat si pt acasa (ca sa-ti ineci amarul) ? :)))

Cornel P. spunea...

bune concluziile, de luat aminte. pofta buna!

Roger Gauthier spunea...

But each of us have felt that way! I did, several times... 50 years in photography, and still learning everyday, feeling stupid, not really stupid but incompetent, not an artist.

My friend, you have the artist in you. Being struck by the beauty of one's work proves it! Don't you see? You know what's what. Few of us have the chance to get known. So be it, it should not stop you either. By Jove, I look at your work and I see something in it. If I did not I would not say it.

You also saw the kind of work I do. How come I get so discouraged in the middle of the night? At my age? It will never be enough. Never good enough. I know.

Go on, and your art will soar.

davidpostatny spunea...

cel mai mult imi place a 4-a. Cu mustar si pe gratar. Sau fierti in moare :)) Bine ai punctat in text. La fel am patit si eu cu D700. Pana i-am dat de cap. Bafta

Unknown spunea...

Man, te-ai specializat in fotografii de produs(e) :)) Miaaaaaamiiii

Adela spunea...

Livrare prin curier asiguri? :))
Foarte reusite!!!! Imi plac toate foarte mult!

me spunea...

pai,ce sa spun ...sa incep cu multumirile..:)ma bucur ca zici asa de patinatorii mei..:))si de micul G11
mi s-a facut foame dupa ce am vazut seria ta...:))faine!

Ioan Penu spunea...

aoleu bogdane, bine ca am mancat ca altfel era de rau!bune imaginile tale, te invita la masa!bravos!

Marcel Eremia spunea...

Ce inţeleg eu din durerea ta:

- nu ţi-ai luat ghiozdanul potrivit (o fi de altă marcă decât aparatul);
- te uiţi prea mult la blog-urile altora (vezi şi tu că-ţi face rău);
- nu vei mai ieşi din casă multe zile de acu' înainte, socotind câtă mâncare ţi-ai luat (cred că-ţi luai un G11 de banii ăia);
- nu mănânci pâine (nu apare în poze);

În rest, succes şi poftă bună!

bogudan spunea...

merci merci domnilor si doamnelor si ana.
P.S. marcel... ai spirit de observatie domne nu gluma... fix exact ai nimerit :)))

Unknown spunea...

foarte reusita seria de fotografii, ultima imi place cel mai mult

Alix Vrana spunea...

mişto poze, Bogudane, ne-ai terminat pe toţi. mie-mi plac "ghiulelele" dintr-a treia, parc-ar fi aliniate pentru popice.

Catalin spunea...

Bogdane, nu dispera! Şi tatăl lui Alain Delon a fost cârnăţar. Tu ai avut nişte viziuni din viitorul tău cu ultima imagine...Iar la sportul ăsta nu te va mai întrece nicio fată. Ştii de ce: pentru că acolo trebe forţă nene ca să amesteci compoziţia...
Aşa că, dacă nu ai de gând să te reprofilezi, că deh, tehnologii îs mai căpoşi, uită-te la nenea Dinu pe blog şi vezi că are un grafic cu trei curbe privind modul în care se fac fotografiile. Dacă nici aşa nu ai să reuşeşti...să ştii că prima variantă îţi va aduce mult mai mulţi bani şi infinit mai puţine dureri de cap...
PS 1: m-am uitat încă odată la fotografii. Nu de foame, vroiam să am o certitudine şi să ştii că o am: mica fotogfrafă te lua şi la faza asta...:)
PS 2: rândurile astea ţi le scriu de la Periş :), de pe telefonul pe care mi l-a împrumutat Obama, ospătarul care vinde ţuică fiartă...:)

Dianet spunea...

Foarte frumos ... mi se face o pofta ... :)

bogudan spunea...

cataline m-am gandit si eu la o replofilare... adicatelea sa ma fac fotograf... da` tare mi-e sa nu ies pozar :)))
merci radu, alix, diana
P.S. am vazut graficul si cred ca sunt intr-o gaura din aia :)))

Alexandru Cosmescu spunea...

Imi plac produsele prezentate mai sus. Arata foarte bine. Ca si retus eu zic ca la penultima, masa pe care sunt asezate produsele mergea decupata fara partea de jos cu usile albe. La ultima fotografie mergea sa rotesti totul spre stanga pentru ca suportul de care sunt atarnati carnatii sa fie orizontal si sa nu dea impresia ca vor sa o ia la fuga :)

Richard spunea...

Persevereaza, si nu uita, aparatul in sine e zero fara omul care apasa pe buton.

Meetmeinthe20s spunea...

a doua imi place foarte mult, nu ca restul ar fi rele:) cred ca fiecare dintre noi mai are o pasa proasta, o fi iarna de vina, vine primavara acu' si odata cu ea o rasari si "pozaru'" din noi.

Anonim spunea...

foarte bune fotografiile...bv...insa stiu ca poti muuuult mai mult de atat ;)

bogudan spunea...

cum mai alex sa indrept io carnatii omului...asa erau asa i-am pozat, ca doar n-am ajuns sa introc io din camera... sa intoarca ala carnatii.
richard sa nu uitam ca si vice versa poate fi valabila: daca omul in sine care apasa pe buton e zero, camera poa sa fie de oricare :)
elena o sa pot muuuuult mai muuuult cand o sa stiu muuuult mai muuuulttt :)))

Mihai Enuica spunea...

Pofta buna!

simonagornateanu spunea...

Cred k si un vegetarian ar pofti la delicatesele postate! Excelente!

iulian anghel spunea...

las' ca vezi ce bine trage canonu ziua ? cin' te-a pus sa mergi seara la patinuar.
da io zic ca tot vei merge la patinuar sa tragi niste cadre faine. hai ca poti.

Unknown spunea...

"..o colega de la tine din clasa... sa-i spunem Ana Maria Moldovan, adica mica fotografa scoate un mic G11 din buzunar si face niste po... nu, NU FACE POZE, de fapt face niste fotografii la patinuar (vezi linkul) de am zis ca arunc pe geam aparatul si obiectivele si accesoriile si ghiozdanul de nervi...si ma duc la un curs de mandala..."

Da-mi voie sa te contrazic si sa te incurajez.
Pozele facute cu G11 sunt chiar niste poze.simple,slabe.O s ate rog sa citesti de fiecare data cind iesi la pozat regulile scrie la mine pe blog.Bat pariu ca o sa te ajute.
Toate bune.

bogudan spunea...

merci horhhe... imi pare mie ca nu esti chiar asa de kilarit cum se duse vorba pe la noi prin ograda :))
merge iuliane de minune canonu ziua... da io vreau sa mearga si noaptea :))

Lavinia Ban spunea...

fain reportaj de patinoar :)
pacat ca nu se vede nicio lama pe nicaieri :)

Lavana spunea...

Bine! Bravo!

Adrian Petrisor spunea...

Tare faine lucrari...mi-a facut mare placere sa-ti vizitez blogul :) Mult spor in continuare !!!