sâmbătă, 19 decembrie 2009

De data asta chiar e pe film

Merci Eliza din nou, din nou, din nou...etc.


Titlu: "Eliza bine ca n-ai clipit!!!"
Camera Zenit-E (1968)
Obiectiv: Super-Takumar 1:3.5/135mm
f/11, 1/125s (prost ales, sincronul e la 1/30)
Film: Ilford Delta 100
Developare: Rodinal R 09 - dilutie 20ml/500 ml apa @20 grade C
8 min, agitatie 10s/minut.
Fixare: A 300 - solutie @20 grade C
8 min, agitatie medie.
Spalare: apa chioara @20 grade C
Scanare: penibila (la magazinul de poze de la coltul blocului)
Prelucrare: Adobe PS

24 comments:

Roxana Ruta spunea...

Filmul asta a fost o aventura. Una frumoasa. Imi plac aventurile caci lucrurile nu se intampla deloc dupa cum planuiesti si trebuie sa te adaptezi cu ce ai la dispozitie. As vrea sa stiu cum arata si needitata. Se poate?

Seb spunea...

asta este super misto bravo!

Alex Tanasescu spunea...

Imagine e interesanta si cred ca ar fi avut mai mult potential cu o scanare de calitate. Asa, s-a cam rupt filmul dupa scanare. Detaliile au plecat cu sania, tonurile la fel. Pacat. Oricum nu ma astept sa gasesti la noi laboratoare care sa scaneze ca lumea si cu simt de raspundere. Asa ca recomandarea mea ar fi, daca te pasioneaza filmul, sa investesi intr-un scanner.

Raluca I.A. spunea...

Ai avut curaj sa faci o fotografie pe film. Ai avut curaj. Raluca Ioana Agasanu

Cana cu Cirese spunea...

si nu ai avut timp s-o "editezi" cum se zice ? unul ii pune mustatza, altul - tu - ii oripileaza nsucul.... deci: NU! :D

Unknown spunea...

soft nu gluma, interesant
nu imi place cum se vede nasul, sunt prea accentuate acele linii, sub ochi iarasi are o linie nasoala, iar in obraz are o vanataie mica, cel putin asa vad eu

dar oricum ar fi meriti felicitari pentru interesul acordat

Adela spunea...

Super tare! Bravo!
Totusi, de ce ai suparat-o pe Eliza? De ce??? :))

Anonim spunea...

inca un portret reusit. imi place poza, foarte tare. interesanta rau fata :D

bogudan spunea...

@roxana - penibil arata needitata :))
@restul cu editarea - mi-a fost aproape imposibil sa editez ceva la halul in care mi-a fost data imaginea de catre dobitocii de la centrul de scanare. imaginati-va ca dimensiunea era 1000 px pe latura lunga...daca va puteti imagina asa ceva... :)))
deci pana nu imi iau scaner nici ca ma mai duc la nevertebratele alea.

catalina spunea...

si totusi a iesit ceva. mi se pare foarte tare pt inceputul lucrului pe film. cel mai mult imi place aerul de foto f veche (cam cum am mi-o amintesc pe bunica-mea tanara dintr-o fotografie), daca pozitia si coafura nu ar da-o de gol.

Unknown spunea...

A iesit bine omule, pentru primul film. Cat despre scanare, ce sa-ti spun, ai avut o oferta dezinteresata material, dar n-ai profitat.

bogudan spunea...

@catalina - e aerul de foto veche din cauza scanarii proaste.. ca altfel ar fi aratat normal.
@dragos - pai nu ne-am intalnit man, eu le-am facut in we da o sa le aduc si la curs sa le scanezi tu sau cu scanerul de acolo. inca vreau sa profit de oferta ta dezinteresata marerial :))

Aurora spunea...

A iesit bine portretul tau. Stiu ca a face fotografii pe film e o adevarata aventura acum, in era digitalului. Eu as mai micsora lumina din ochi, sa fie mai putin evidenta. In rest e ok!

Meetmeinthe20s spunea...

pentru inceput cred ca este bine, felicitari pentru curaj si perspeverenta, am mai spus si o spun si eu imi doresc ca la un moment dat sa lucrez pe film...deeci ai toata admiratia mea.

Andreea Luca spunea...

imi place portretul, incadrarea, expresia modelului transmisa atat prin expresia fetei(in special prin privire) cat si prin gesturi. felicitari si pentru curajul, rabdarea de a lucra cu film

andreea.florea spunea...

seamana mai mult cu o pictura decat cu o fotografie.
imi place mult

Lavinia Ban spunea...

mie imaginea mi se pare reusita, mai ales ca prin editare ai reusit sa camuflezi scanarea defectuasa... totusi, as fi preferat o editare mai soft a ochilor si putina corectura la nas

bogudan spunea...

merci din nou ultimului grup. da sa stiti nene ca e greu cand sunt toti impotriva ta... ma rog.. toti inseamna "specialisti" de la magazinul de pozari

mircea achim spunea...

foarte tare! mi`ai trezit interesul pt fotografia pe film. am primit azi un aparat ieftin si uzat de seama cu mine, fabricat in '84, mai mult de breloc- nu de folosit! dar e al meu si i`am promis ca`l fac vedeta! o sa`l exploatez si revin cu un link.

bogudan spunea...

ma bucur mircea ca ti-am trezit sentimente retro.. eu le am demult :))
astept cu interes.

Catalin spunea...

Citeva observatii pe fuga: cine a developat filmul a facut o treaba sa scape de ea. Imaginea e zgiriata, de parca negativul ar avea 30 de ani...
Pe urma, ai editat fotografia la ochi, in rest nu ai mai umblat, dar e prea puternic contrastul dintre ochi si restul imaginii.
Concluzie: daca te plateste cineva sa-i faci fotografii, nu le face pe film...

bogudan spunea...

Cataline cum sa faca munca de mantuiala ala de a developat? :)) pai eu am developat si filmul n-avea nici un milimetru de zgarietura... pai nu zisat ca nevertebratele l-au scanat de tot kk-tul? asa s-a si zgariat si n-am mai avut ce sa fac in adobe.

Catalin spunea...

Şi, evident, ca de scanat nu ai scanat tu...
Totusi, de ce ai preferat sa scanezi dupa negativ, cind puteai sa o faci dupa fotografie?

bogudan spunea...

pai de unde sa am fotografie? tot de la nevertebrate...